Muirhead Leder, de duurzame keuze.

Muirhead Leather looit in Schotland op de meest duurzame manier en is sinds 1840 een toonaangevende leverancier van kwaliteitsleder.

Alle huiden zijn een bijproduct uit de voedselindustrie, Muirhead maakt hier een luxe product van. De huiden worden aangeleverd vanuit lokale boeren, dit zorgt voor een lagere co2 uitstoot per huid. Het water wat wordt gebruikt tijdens het looien, wordt gezuiverd in hun eigen waterzuivering en wordt opnieuw gebruikt. Lederafval wat ontstaat in de productie wordt in hun eigen “thermal energy plant” omgezet in nieuwe energie. Dit proces resulteert in de laagste co2 uitstoot per m2 leder.

Superieur Schots kwaliteitsleer:  Muirhead leder is onderhoudsvriendelijk, soepel en bovendien makkelijk te verwerken. Het bevat weinig zichtbare littekens en beten waardoor er minder snijverlies is. De grootte van een huid is ongeveer 4,5m² à 4,8m².

Wist je dat? Muirhead heeft geleverd voor vele hoogstaande projecten. Bijvoorbeeld het Britse “House of parliament” evenals de Boeing 307 Stratoliner. De collecties zijn een gevestigde waarde in de luchtvaartindustrie en worden gebruikt door meer dan 160 luchtvaartmaatschappijen.

Toepasbaarheid: Het leer is behalve voor luchtvaart ook geschikt voor bussen, treinen, schepen, jachten, automotive en voor (project) meubilair. Alle lederhuiden voldoen aan de hoogste eisen van kwaliteit en veiligheid. Zo worden ze uitgebreid getest op onder andere sterkte, brandveiligheid en kleurvastheid.

Met zes collecties, verschillende finishes en meer dan 120 kleuren bieden wij u een zeer uitgebreid programma. Zo past er dus altijd een leersoort bij uw wensen. De collecties zijn:
  • Caledonian
  • Grampian
  • Cairngorm
  • Lustrana
  • Metallic
  • Sateen

Benieuwd naar de Muirhead stalenkaart? Bekijk de stalenkaart online of vraag een sample aan via een van onze specialisten. Tel. (+31) 168 - 33 11 00 of  info@7co.eu

Voorbeeld van afbeelding
To overview
Catalog+
Downloads
Have a look in our latest samplecard

Branches

Branches

Collections

Collections

Technical information

Technical information